top of page
Ieškoti

Ar gali senos kartos dujinis/elektrinis šildymo katilas tapti išmaniu ir ekonomiškesniu?

Įsigijote ar turite būstą, kuriame įrengtas dujinis ar elektrinis katilas, kuris šildo ir tiekia šilumos nešiklį vandenį ar kt., paduodamą į šildymo prietaisus - radiatorius. Procesas gali būti statinis ar automatizuotas keliais lygiais: (1) užduodama ir palaikoma į sistemą paduodamo šilumos nešiklio temperatūra, (2) ši temperatūra reguliuojama priklausomai nuo lauko temperatūros ir (3) palaikoma pagrindinės patalpos ar (4) atskirų patalpų temperatūra valdant šilumos nešiklio srautus, paduodamus į šildymo prietaisus. Priklausomai nuo automatizacijos lygio, galima energetinė ekonomija iki 30%.


Dalinamės informacija dėl pagrindinės patalpos temperatūros palaikymo, kas sudaro vieną didžiausių ekonominių verčių. Būtina sąlyga: dujinis/elektrinis katilas turi turėti termostato prijungimo "sausus" kontaktus arba galima valdyti katilą įjungiant/išjungiant katilo elektros maitinimo šaltinį.


Dažnai statant namą nenumatomi ir neįrengiami kabeliai tarp šildymo katilo ir pagrindinės patalpos temperatūros palaikymo termostato. Tokiu atveju dažniausi sprendimai - belaidžiai RF ryšiu veikiantys termostatai, kurio viena dalis montuojama šildymo katile, prijungiant prie termostatui skirtų valdymo kontaktų, kita- pagrindinėje būsto patalpoje. Šis sprendimas puikus! Tačiau šildymo procesas kontroliuojamas ir valdomas tik būnant namuose ir tik iš termostato valdymo.


Pastaruoju metu Lietuvoje tapo populiaru įsigyti savo antruosius namus gamtos apsuptyje, prie jūros ar pan. Dažniausiai šie namai naudojami darbostogoms ar poilsiui sau, šeimos nariams, draugams ir pan. Puiku šiltuoju metų laikotarpiu, kuomet gali bet kada atvykti ir jaustis komfortiškai, na nebent įsijungti kondicionierių patalpos atvėsinimui, kuris savo darbą padaro pakankamai greitai.


Tačiau visai kiti iššūkiai laukia musų šaltuoju metų laiku, kuomet ne tik reikia palaikyti tam tikrą šilumos temperatūrą, kad neužšaltų vanduo, neįsimestų pelėsis, neatsiluptų tapetai-dažai... Ar galima matyti, kontroliuoti ir valdyti šildymo procesus esant ne objekte - išvykus? Kaip atvykti norimu metu, kad nereikėtų stirti nuo šalčio ir galima būtų jaustis komfortiškai? Ar galima tai padaryti SAUGIAI ir nebrangiomis priemonėmis, nesamdant prižiūrinčių žmonių ir pan.? Ar galima tai padaryti patiems (due it yourself - DYI), nekviečiant atvykti brangiai kainuojančių specialistų?


TAIP - atsakymas į aukščiau esančius klausimus!


Siekiant palaikyti Jūsų namų techninę būklę, nustatykite ir palaikykite patalpų vidaus temperatūrą 11-15C laipsnių šilumos.


Susiruošę vykti į Jūsų nutolusius namus, pries 2-6 val. nuotoliniu būdu išmaniąjame telefone nustatykite intensyvesnį šildymo rėžimą ar ilgesniam laikui įjunkite šildymo prietaisą. Atvykę mėgaukitės komfortu! Jei reikia įjunkite papildomus intensyvesnio šildymo prietaisus ar užkurkite jaukų židinį/krosnelę!


Būtinosios priemonės:


  1. Interneto ryšys su WiFi

  2. Šildymo įrenginys - dujinis-elektrinis šildymo katilas, oro ar tepalinis šildytuvas, kondicionierius su šildymo funkcija (invertorius).

  3. Išmanusis kontrolės valdymo prietaisas ar jų grupė.

  4. Išmaniąjame telefone su internetu įdiegta programėlė TUYA ar Smart Life.


Dujinio/elektrinio šildymo katilo kontrolė ir valdymas. Nereikalingi jungiamieji kabeliai tarp katilo ir patalpos termostato. SAUGIAM katilo valdymui ir jų elektros sąnaudu kontrolei naudokite išmaniąją DIY rėlę su papildoma 220V rėle, sujungdami rėlės sausus kontaktus su katilo termostatui skirtais valdymo kontaktais. Jei tokių kontaktų nėra, tuomet naudokite išmaniąją rozetę (-es), įterpdami ją tarp katilo ir jo elektros maitinimo šaltinio jungties. Pageidaujamam katilo veikimui galite nustatyti veikimo laiko grafikus, kuriuos nuotoliniu būdu išmaniąjame telefone galėsite matyti, išjungti/įjungti, keisti ir pan. Tam, kad galėtumėte kontroliuoti ir valdyti patalpoje esančią temperatūrą ir santykinį drėgnumą, Jums reikalingi papildomi prietaisai - pvz. autonominis temperatūros ir santykinio drėgnumo matavimo prietaisas arba temperatūros ir santykinio drėgnumo matavimo prietaisas suuniversaliu IR valdikliu (maitinimas USB). Temperatūros ir santykinio drėgnumo matavimo prietaisas išmaniojoje programėlėje TUYA ar Smart Life susiejamas pagal pageidaujamą temperatūros ir/ar santykinio drėgnumo palaikymo scenarijų su išmaniosiomis rėlėmis ar rozetėmis. Išmaniojoje programėlėje TUYA ar Smart Life galite nustatyti pageidaujamus ribinių pokyčių ir/ar valdymo komandų perspėjimo pranešimus.


Šiūlomas sprendimas tinka tiek naujam, tiek senam katilui, nuolat gyvenamam ar nutolusiam būstui. Mėgaukitės nuotolinės kontrolės ir valdymo privalumais kur bebūtumet, esant poreikiui, pasidalinkite informacija ar įgalinkite kontroliuoti ir valdyti kitus šeimos narius ar asmenis, jū išmaniuosiuose telefonuose įdiegus programėles TUYA ar Smart Life.


Rezultatas:

1. Senas ar naujas katilas gali tapti išmaniu ir ekonomiškesniu

2. Viską galite įrengti "pasidaryk pats" (DIY) principu, išskyrus reikalingos elektrotechnikos žinios prijungiant rėles katile

3, Kur bebūtumet kontroliuokite ir valdykite prietaisus atskirai ir susiekite vieningoje programėlėje TUYA ar Smart Life

4. Sistemos kontrolę ir valdymą galite suteikti šeimos nariams ir kitiems asmenims




Taip pat primename, kad galite apsaugoti savo būstą, įrengdami belaidę apsaugos sistemą. Pranešimus apie iškilusį pavojų ar galimą įsilaužimą galite gauti į Jūsų išmanųjį telefoną ir/ar perduoti į Apsaugos tarnybą reagavimui. Įrengus apsaugos prietaisus galėsite juos sukonfigūruoti savo išmaniąjame telefone programėlėje Ajax, kurią galite atsisiųsti iš Google Play ar Apple Store.


Jei iškiltų pagalbos poreikis, Jūs galite kreiptis į mūsų specialistus, kurie pagal Jūsų suteiktas teises nustatytai trukmei nuotoliniu būdu galės prisijungti ir padėti sukonfigūruoti Ajax apsaugos sistemos prietaisus tinkamam veikimui ar prijungimui prie Apsaugos tarnybos centralizuoto stebėjimo pulto. p.s. Ši paslauga gali būti apmokestinta arba suteikiama pagal prijungimo prie Apsaugos tarnybos centralizuoto stebėjimo pulto sąlygas.

125 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page